dimecres, 9 de juliol del 2008

Atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una resolució sobre l’atenció i el tractament de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica. L’acord recull les aspiracions de les associacions de persones afectades per aquestes malalties, que havien presentat una iniciativa legislativa popular que comptava amb més de 140.000 signatures de suport. La representant de la comissió promotora de la iniciativa va defensar el contingut davant el Ple, però va anunciar la seva retirada en benefici de la proposta de resolució sobre el mateix tema.

Aquesta proposta de resolució reconeix que la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica són malalties que afecten significativament la salud i la qualitat de vida de les persones que les pateixen i que tenen un gran impacte social i econòmic. A més, estableix que el sistema públic ha de respondre-hi amb un bon diagnòstic diferencial i un bon tractament per racionalitzar i millorar l’assistència de les persones afectades.

En aquest sentit es desplegaran unitats hospitalàries especialitzades per tot el país que comptaran amb equips multidisciplinars de professionals. La llista d’espera per accedir a aquestes UHE no podrà ser superior als noranta dies, i els informes emesos podran ser presentats per les persones afectades per sol·licitar la incapacitat laboral i les prestacions econòmiques corresponents.

La Comissió Promotora de la iniciativa legislativa popular ens ha fet arribar a tots el grups parlamentaris un comunicat d’agraïment on manifesten el moment especialment emocionant que van viure amb l’aprovació per unanimitat i posterior ovació del públic i dels parlamentaris dempeus. Creuen que s’assolí una fita històrica per a la millora dels tractaments de la FM i la SFC a nivell internacional. I pensen que ara és el moment de transmetre il·lusió i esperança a les més de 200.000 persones afectades per aquestes malalties a Catalunya, com també a les seves famílies. Per últim, manifesten el seu públic agraïment a les més de 140.000 persones que van signar en favor de la iniciativa, així com a totes les organitzacions, institucions, mitjans de comunicació i personalitats que els han donat suport. I també —especialment— al conjunt de les forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya i al seu president, que han sabut fer-se ressò de les necessitats i revindicacions de tants milers de ciutadans i ciutadanes.


PATRÍCIA GOMÀ I PONS
DIPUTADA AL PARLAMENT DE CATALUNYA


Font: La Ciutat