dimecres, 12 de desembre del 2007

APORTACIONS AL PAD DE SANT MARTÍ



Les dones del Casal Català Martinenc, hem participat en el procés d'aportacions al Pla d'Actuació del Districte de Sant Martí, amb 25 propostes, de les quals el Consell Plenari del passat 4 de desembre va aprovar incloure'n quasi la meitat.





Algunes van ser rebutjades, i d'altres, creiem que encara som a temps d'intentar transaccionar-les. Ho seguirem intentant.


Propostes de les dones del Casal Català Martinenc


- Incloure un centre d’interpretació del Treball de les dones a Can Saladrigas.

- Desplegar un Pla d’acció per a la cohesió digital de gènere. Fomentar la formació i l’accés dels col·lectius de dones a les TIC, per tal de disminuir la divisòria digital de gènere. Impulsar campanyes perquè les dones adquireixin equips informàtics i connexió a la xarxa.

- Impulsar l’accés i l’ús de les aules multimèdia de totes les dones i les entitats de dones.

- Incorporar la perspectiva de gènere en la planificació, implementació, control i avaluació de totes les polítiques locals, amb el desenvolupament d’indicadors específicament orientats al gènere.

- Desenvolupar nous usos estratègics i aplicacions socials de les TIC a partir de les aportacions de les dones.

- Posar al servei de les dones empresàries centres i recursos vinculats a la societat de la informació. Facilitar ajuts destinats a dones empresàries perquè incorporin les TIC als seus sistemes productius.

- Elaborar un Pla de mesures de conciliació del temps personal i laboral.

- Desplegar i consolidar serveis públics locals de proximitat que permetin resoldre la problemàtica de la conciliació (banc del temps, assistència social, accés a persones cuidadores, suport en tasques escolars...).

- Dotar d’un servei de ludoteca i cura d’infants els actes públics, jornades i seminaris que es realitzin al districte, per tal d’afavorir la participació de dones amb càrregues familiars a aquests actes


- Impulsar la creació de xarxes d’informació entre diferents grups de dones de Sant Martí.

- Promoure noves formes de xarxes socials entre les dones que facilitin serveis
relacionats amb blocs (diaris interactius), compartició d’informació local o noves
maneres d’intercanviar arxius multimèdia d’interès per a les dones.

- Visibilitzar les aportacions de les dones en el camp professional (professores, dissenyadores de continguts, empresàries, investigadores...) i exigir la visibilització de les aportacions socials de les dones.

- Fer propostes al Nomenclàtor amb noms de dones, per tal de visibilitzar les aportacions de les dones.

- Ampliar el Circuit contra la violència vers les dones de Sant Martí, vetllant per la interdisciplinarietat i incorporant-ne nous agents socials (conselleres, jutjats específics, etc).

- Vetllar perquè els mitjans de comunicació locals, com a agents socialitzadors,
eliminin els estereotips vexatoris vers les dones i incorporin nous continguts d’acord amb una realitat social igualitària.

- Impartir formació sobre tècniques de gènere i vetllar per la utilització d’un
llenguatge no sexista en els mitjans públics i privats d'àmbit local.

- Treballar els pressupostos del districte amb perspectiva de gènere.

- Disminuir la fractura de gènere en l’accés als equipaments esportius que existeixen actualment. Potenciar les activitats esportives més practicades per les nenes i les dones: rocòdroms, gimnàstica, natació rítmica, etc.

- Afavorir la recerca, digitalització, producció i comercialització del patrimoni
cultural, arquitectònic, històric, artístic, educatiu i social de les dones de Sant Martí, així com de les publicacions de les entitats de dones, i el seu accés a través d’Internet.

- Editar una versió digital del “Diari de les Dones de Sant Martí” del Consell de les Dones i afegir-hi un link a la pàgina web principal del Districte.

- Crear una xarxa ciutadana de dones com a eina d’acolliment i d’integració de les dones nouvingudes.

- Implementar projectes de sensibilització contra totes les formes de discriminació, especialment per raó de gènere, orientació sexual, raça, etc.

- Impulsar serveis i continguts que potenciïn el perfil emprenedor de les dones.

- Dotar d’un servei de ludoteca i cura d’infants els actes públics, jornades i seminaris que es realitzin al districte, per tal d’afavorir la participació de dones amb càrregues familiars a aquests actes


- Garantir l’accessibilitat i el transport públic de les dones amb discapacitat a tots els actes públics que es realitzin al districte, per tal de fomentar-ne la participació